Skolesager til Devdahas børn

Hjælp børnene i Devdaha med skolesager under Coronakrisen

Skolehæfter og blyanter til 4 måneder:

50 kr

MobilePay 24385

eller:
Bank: Reg. 8401 konto: 3382357

Ikke råd til skolesager

Corona-krisen er langt fra overstået i Nepal, faktisk stiger antallet af smittede og døde. Alligevel har man besluttet, at børnene skal have undervisning. Der er gået fire måneder siden skolen lukkede og det er lang tid at miste undervisning. Derfor skal lærerne nu rundt på hjemmebesøg og forsøge at sætte børn og forældre i gang med selvstudier.

Selvstudier er svært nok i Danmark, selvom alle forældre kan læse. I Devdaha kommune bliver det en meget stor udfordring, da op mod 80% af forældrene i den offentlige skole har ingen eller mangelfuld skolegang bag sig.

Desuden rapporterer lærerne efter første besøgsrunde, at rigtig mange familier ikke har penge til skolesager. “Hvordan skal vi købe kladdehæfter og blyanter, når vi ikke har penge til mad?” bliver lærerne spurgt om.

Det er skønt at se, at skolen bliver åbnet på trods, og at lærerne går til opgaven med entusiasme. Uden denne indsats ville endnu flere børn og unge droppe ud af skolen. Men det er også forstemmende, når bare 50 kr. til hæfter og blyanter bliver en barriere for at komme videre.

Hjemsendte arbejdere og græshoppesværme

Den økonomiske krise i Nepal bliver hård, ikke mindst fordi alle de mange nepalesere som til hverdag knokler i udlandet og sender penge hjem, er blevet fritstillet og sendt hjem. Andre har siddet hjemme hele foråret uden at kunne arbejde på grund af corona-nedlukning. Hertil kommer at de store græshoppesværme, som Afrika det sidste halve år har været plaget af, nu er nået op over det indiske subkontinent og har ramt Devdaha og resten af det sydlige bælte i Nepal. Høsten er altså i fare for at blive ædt op!

Skolen er fremtiden

Det bliver en hård tid for alle, men de fattigste risikerer at rusje endnu længere ned i fattigdommen, hvis deres børn ikke kan få bare et minimum af undervisning. Derfor håber vi, at I vil være med til at give en donation til de fattigstes skolesager, så er der håb for, at de har overskud til at støtte børnenes hjemmestudier og måske endda at tilslutningen til skole og undervisning bliver stærkere end før.

Skoleliv i Nepal arbejder med at mobilisere lokalsamfundet omkring en bedre skole. Det arbejde fortsætter vi trods krisen, for det er vigtigere nu end nogensinde. Men vi har brug for jeres støtte, så børnenes helt basale ret til uddannelse kan opfyldes.%d bloggers like this: