Bliv frivillig i nyt ungdomsprojekt

Vil du være med til at skabe et internationale fællesskaber for unge i Århus og Nepal og sammen med dit nye netværk skabe forståelse for social retfærdighed for piger i alderen 11-13 år i danske fritidsklubber gennem film og videoredigering?

Så er det dig, vi søger!

Foto: Århus Foodfestival

Skoleliv i Nepal starter et nyt projekt, ”Global Girls”, som i løbet af 2021 skal engagere 40 unge mænd og kvinder i Danmark og Nepal i et netværk, som skal støtte og engagere 200 tween-piger i Danmark og Nepal i et fælles digitalt forløb om social retfærdighed, rettigheder og interkulturel kommunikation og formidler resultatet i form af en fælles videoproduktion på en række små og store events fra filmforevisning i den lokale biograf til Folkemødet på Bornholm og Århus Festuge.

Dine opgaver vil være:

  • Afholde ugentlige møder i tre måneder med en fast gruppe af piger i alderen 11-13 år, sammen med en anden frivillig i en fritidsklub i nærheden af dit hjem
  • Afholde en fælles dansekonkurrence/designe en fælles dans på TikTok sammen med piger og frivillige i Nepal
  • Støtte pigerne i filmproduktion med mobiltelefoner og træne dem i do´s and dont´s på SoMe
  • Koordinere og dele indhold med en frivillige i Nepal og deres pigegruppe.
  • Formidle viden om global ulighed og børnerettigheder
  • Støtte din gruppe i at lave deres eget event og deltage i større fælles arrangementer
  • Dele erfaringer med den samlede frivilliggruppe i Danmark og Nepal
  • Fremme det gode og positive fællesskab, hvor børn trives

Det forventer vi af dig som frivillig:

Vi forventer, at du, inden pigegruppeforløbet starter, deltager i tre online undervisningsmoduler (i løbet af februar), og at du kan deltage i vores frivillig-weekend, som vi afholder 13.-14. marts (forhåbentlig fysisk men ellers online).

Vi forventer ikke, at du har en kæmpe viden inden for global udvikling, menneskerettigheder eller social ulighed i Nepal – det skal vi nok lære dig.

Vi forventer derimod, at du brænder for global retfærdighed og har mod på at videreformidle den ild til børn og unge. Desuden forventer derimod, at du er mødestabil, samt at du er venlig, positiv og imødekommende, kan fremme et positivt fællesskab og er klar til at indtage en position som rollemodel. Vi forventer ligeledes, at du er åben og nysgerrig og kan indgå fordomsfrit i et interkulturelt samarbejde. Herudover er det en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med børn og unge, at du interesserer dig for sociale medier og har mod på at lære videoredigering på mobilen.

Som frivillig får du:

Som frivillig kommer du til at lære en masse om at arbejde med børn og unge og digital formidling. Du får også stærke kompetencer indenfor internationalt ungdomsarbejde. Du bliver en del af et stærkt dansk og nepalesisk frivilligteam, som alle brænder for at engagere børn og unge i hele verden til at kæmpe for deres rettigheder. Du bliver klædt på til opgaverne gennem et solidt uddannelsesforløb, og du får løbende støtte fra den landsdækkende konsulent samt de øvrige frivillige i dit team. Du får helt konkrete værktøjer til gruppefacilitering og et kursus i filmproduktion. Der vil være mulighed for deltagelse på Folkemødet på Bornholm, Århus festuge og Ungdommens Folkemøde og for at være med til at forme projektet undervejs.

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at skrive til os på info@skoleliv-i-nepal.dk
Du kan også læse mere om projektet her (https://skoleliv-i-nepal.dk/2021/01/06/engagementsprojektet-global-girls/)

Kan du allerede nu se, at projektet er lige noget for dig så send en ansøgning med en kort introduktion til dig selv, og hvordan du kan bidrage til projekt Global Girls som frivillig samt dit CV til annemette@skoleliv-i-nepal.dk

Ansøgningsfrist: 25. januar. Vi afholder løbende samtaler.

%d bloggers like this: