Uddannelsesstøtte

Skoleliv i Nepal formidler ind imellem økonomisk støtte til unge fra særligt fattige familier, som ønsker at tage en uddannelse, men ikke har råd til det.

I vores daglige arbejde med uddannelse og sundhed gør vi og vores samarbejdspartner vores bedste for at støtte op om mere og bedre uddannelse til de fattigste. Projektet for unge piger, som er droppet ud af skolen, giver pigerne mod på at vende tilbage og tage en uddannelse. Vores kvalitetsuddannelsesprojekt skærper forældrenes fokus på vigtigheden af uddannelse og støtter skolerne i at levere en højere kvalitet.

Alligevel er der familier, som har kæmpet hårdt for at få deres søn eller datter hele vejen op i den sidste del af grundskolen, men som ikke magter det sidste stykke. Det er stadig de færreste dalit-piger (heraf slet ingen Musahar-piger) og ganske få drenge, som afslutter 10. klasse, og sjældent med gode resultater. Fattige menneskers liv er omskifteligt, og sygdom og død, arbejdsløshed og alkoholisme er blandt de mange udfordringer, som kan komme i vejen for et barns studier og fremtid.

Det kan vi ikke bære at se på. Så derfor arrangerer vi ind imellem private sponsorater, hvor en dansk familie betaler et månedligt beløb til en navngivet ung pige eller dreng med særligt vanskelige kår, som støtte til studier fra omkring 8./9. klasse og opefter.

Eksempler på unge, som får støtte:
Asmita, hvis mor lider af spedalskhed og epilepsi. Asmitta måtte sige nej til et teaterskole-scholarship i Kathmandu, fordi hun ikke ville efterlade sin mor alene. Hun var netop droppet ud af skolen, fordi det var for dyrt for hendes mor at betale skolepengene (de skyldte for et helt år). Asmita modtager nu studiestøtte til sin bachelorgrad på den lokale skole.

Yamuna, hvis mor har været alvorligt syg, og hvis far er alkoholiker. Under den seneste monsun styrtede familiens hus sammen. Mor var fortvivlet over, hvordan hun skulle skaffe skolesager til sine piger og reparere huset. Yamuna får nu støtte til sin 9. og 10. klasse fra en dansk familie. Hvis hun klarer sig godt, kan Yamuna herefter få hjælp til at søge offentlig studiestøtte, fordi hun er dalit.

Har du lyst til at støtte et ungt menneske med en særlig skæbne i at få en uddannelse?
Livet i Devdaha er omskifteligt, og vi kan ikke love, at den unge du støtter når i mål med sin uddannelse, men vi kan love dig, at du bliver en væsentlig faktor, som forbedrer af hans eller hendes chancer gevaldigt.

Det er vores seje samarbejdspartner Soiyas Uafhængige kvinder (SWO), som bestyrer sponsoraterne. SWO står for betalingen til skolen, følger de unges fremskridt og rapporterer til os med billeder og eksamenspapirer. Det er også SWO, som står for udvælgelse af unge med særligt stort behov for hjælp.

Det koster ca. 100 kr om måneden, at støtte en ung med uddannelse, men kan variere alt efter det specifikke klassetrin og den unges situation.

Hvis du er interesseret så skriv til os på skolemadnepal@gmail.com eller ring til Anne Mette Nordfalk på tlf: 31 45 02 28.

%d bloggers like this: