What is this?

Så har Shanti Priya primary school for første gang danske lærerstuderende. Julie og Iben fra Zahle seminarium er på skolen i tre uger for bl.a. at undervise i engelsk:

Rejsebrev fra Iben og Julies første uge:

Første uge er gået og alle sanseindtryk er blevet berørt.
Mandag morgen startede vi med højt humør og gåpåmod, hvilket resulteret i at Julie stod alene og prøvede at undervise 6. Klasse og Iben alene i 4. Klasse. Dette uden en anelse om elevernes niveau i engelsk og deres normale undervisningsrutine.
Da klokken ringede smuttede Iben ind til 5. Klasse for at undervise, hvor Julie misset den detalje, men da eleverne fortalte hende: “stay” “stay”, hvilket hun gjorde i to en halv time. Imens har Iben været i 4., 5. og 3. Julie opsøger så iben, og de spørger hinanden håbløs hvordan det går. Generelt foregik undervisningen således at eleverne ikke forstod hvad det var vi ville have dem til. men gentage hvad vi sagde det var de imponerende gode til:-)
Iben peger på sin næse og siger: “What is this?”
Elevene:”What is this?”
Iben:”I ask you, what is this?”
Eleverne:”I ask you, what is this?”
Denne process har vi været igennem mange gange.
Efter vi har set skolens lærer undervise, står det os klart, at undervisningen bygger på udenadlærer og repetition. Forståelse og sammenhæng er på ingen måde prioireret, hvilket strider imod alt hvad vi har lært på lærerseminariet. Vi tror dette skyldes lærer uden megen uddanelse og focus på test fra regeringens side af.
Vi fornemmer at størstedelen af eleverne kommer fra fattige familier med forældre uden uddannelse som ikke er i stand til at hjælpe. Men i landsbyne virker der som om at de er gode til at hjælpe hinanden.
Lærerne gør deres bedste for at forberede eleverne til testene, for at eleverne kan fortsætte på næste klasse trin året efter. Lærerne er kærlige og humoristiske overfor eleverne og det virker som om de synes det er utrolig spændende at vi er her. Når vi er inde og se på en undervisnings time, spørger lærerne efterfølgende om hvad vi synes. Men et mere kompliseret svar en “good”, kan de desværre bare ikke forstå. Men det virker som om at de bliver meget stolte hvis vi synes de er gode underviser. Hvilket vi synes i forhold til deres forudsætninger.
Vi har så mange sjove historier og episoder som vi gene vil skrive om, men det er svært at beskrive.
Men vi håber du kan bruge det her til noget, vi vil prøver at sende dig en lille film. Og ellers vil vi upload billeder til dig senere.
Vi har det godt, og synes simpelthen det er så spændende at været her.
Mange kærlige hilsner Iben og Julie

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: