Godt nytår og goddag til mange nye spændende projekter

Rigtig godt nytår til alle! Stor tak til de som har støttet foreningen i 2011 og de som har købt skolemadsbeviser op til jul. Husk man også kan få skolemadsbeviser på andre årstider 🙂

Skoleliv i Nepal glæder sig til at sætte gang i computerundervisning i begyndelsen af 2012. Først fik vi penge til 5 computere fra Roskildefonden, så fik jeg efter lang tids søgen kontakt til One Laptop pr. Child programmet i Nepal gennem Dorte Just, men gode ven og Nepal-entusiast. Her kunne de fortælle mig, at jeg for næsten de samme penge kunne få 15 bærbare til skolen og at de har et chekket undervisningsforløb og masser af spændende open-source undervisningsprogrammer til computerne, grundtanken er, at der ikke skal ansættes en IT-lærer, men at alle skolens lærere skal bruge IT i undervisningen.

“Så mangler vi bare penge til computerundervisning”, sagde jeg til Skolebestyrelse og lærere på Shanti Priya primary school og som det nogen gange sker på forunderlig vis, fik jeg dagen efter en mail fra min mand Jacob om, at IT-undervisningsfirmaet Lund&Bendsen gerne ville støtte foreningen og om vi mon havde et konkret projekt, der passede til dem (!!) – det må man jo sige at vi havde 🙂

Så nu har vi altså også penge til IT-kursus for lærerne og oveni købet et firma, der synes projektet er superspændende og gerne vil følge det sammen med os. Så nu er vi nogen som kryders fingre for, at de søde, lettere håbløse lærere fra Shanti Priya kan lære at bruge computere i deres undervisning.

Jeg vil også benytte lejligheden til, på foreningens vegne, at sige mange tak til Lund&Bendsen og til Roskildefonden for deres støtte! Jeg vil også opfordre alle som læser dette til at følge med i projektet, der består af to kursusperioder og diverse tekniske assistancebesøg gennem 2012.

Flere Musahar-børn hver dag!
Et andet og relateret projekt er at få børnene fra Soiya i skole noget oftere. Det er desværre stadig ikke lykkedes skolemad eller ej, at få de kære Musahar-damer til at sende deres unger i skole hver dag. Det skal der laves om på i 2012, det er jo kun blevet endnu vigtigere nu hvor skolen skal i gang med at tilbyde computerundervisning. Jeg ved godt, at Sabitris drenge allerede er regelmæssige elever og at de nu bliver endnu mere regelmæssige, når deres kloge mor øjner nye ressourcer, men Butulis, Laxmis og Renus døtre, de kommer som vinden blæser. Der vil blive fulgt op på sagen her på bloggen!

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

2 kommentarer til “Godt nytår og goddag til mange nye spændende projekter

 1. hej… inspirende projekt med ONE LAPTOP PER CHILD programmet hos Shanti Priya primary school … godt at høre i har fået den nødvendige øk. støtte for at komme igen.
  I nov.sidste år var jeg sammen med Børge Lykkegaard fra http://www.seniorerudengraenser.dk/ på projektbesøg hos en landbyskole i det sydvestlige Nepal i Dang provinsen, hvor der med støtte fra Lauritzen fonden netop er opført en landbyskole i KACHILA .
  I den forbindelse havde vi møde med RABI Karmacharya
  , lederen af http://www.olenepal.org/ i Kathmandu , mhp implementering af ONE LAPTOP PER CHILD konceptet på den nyopførte skole i Kachila. Skolen ledelse i Kachila er nu motiveret og vi kan nu gå igang med at søge støtte til at opstarte processen med læreruddannelse, fremskaffelse af det nødvendige IT grej.. ” små grønne computere ” , så vi er glade for at kunne udveksle erfaringer med jeg , der er kommet godt igang.mvh
  niels
  http://fundraising-nj.blogspot.com/2011/11/projektbesoeg-i-sydvest-nepal-tulsipur.html

 2. hej…
  inspirende skoleprojekt i har i Nepal, og nu med ONE LAPTOP PER CHILD programmet hos Shanti Priya primary school … godt at høre i har fået den nødvendige øk. støtte for at komme igang.
  I nov.sidste år var jeg sammen med Børge Lykkegaard fra http://www.seniorerudengraenser.dk/ på projektbesøg hos en landbyskole i det sydvestlige Nepal i Dang provinsen, hvor der med støtte fra Lauritzen fonden netop er opført en landbyskole i KACHILA .
  I den forbindelse havde vi møde med RABI Karmacharya
  , lederen af http://www.olenepal.org/ i Kathmandu , mhp implementering af ONE LAPTOP PER CHILD konceptet på den nyopførte skole i Kachila. Skolens ledelse i Kachila er motiveret og vi kan nu gå igang med at søge støtte til at opstarte processen med læreruddannelse, fremskaffelse af det nødvendige IT grej.. ” små grønne computere ” osv…….
  så vi er glade for at kunne læse jeres BLOG og udveksle erfaringer med jer , der er kommet godt igang.
  mvh
  niels Jacobsen
  http://fundraising-nj.blogspot.com/2011/11/projektbesoeg-i-sydvest-nepal-tulsipur.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: