Planlægning og ny lærertræner

Så er endnu et besøg på skolerne i Rupandehi vel overstået.
På Shree Shanti Priya school fortalte head teacher Tara Pandey og de 5 lærere begejstret om deres tur til Bardiya, hvor de har besøgt nogle af de skoler, der med støtte fra Mellemfolkeligt Samvirke og Operation Dagsværk er blevet renoveret, både fysisk og på undervisningsfronten. Pengene til turen har de fået, ved at have danske lærerstuderende på skolen.

Senere snakkede jeg med Bishaka Rana fra Shree Laxmi Primary school om den lærertræning, hun har fået bevilliget penge til, som en del af vores samarbejde for snart et år siden. Hver gang hun ringer til den udvalgte underviser, så har han travlt med noget andet, og lover et andet tidspunkt – når dette tidspunkt kommer – har han igen ikke tid! Nå, men nu er eksamen overstået, så der burde være tid og træneren havde da også lovet at komme.

Da jeg kommer hjem til Danmark, ligger der en mail fra Bishaka Rana om, at de igen er blevet brændt af. Heldigvis kommer jeg i tanke om, at Tara Pandey har talt så pænt om en træner fra Bardiya og da prisen er den samme som for den træner vi egentlig havde valgt, ringer jeg til Bishaka og beder hende arrangere træning af den nye træner, mr. Rajendra Sharma. Hunchha Madam (ja frue), siger hun og jeg håber, at hun faktisk mener det og ikke bare er høflig.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Bishaka og lærerne på hendes skole gerne vil have træning – men planlægning er utrolig svært i et land, hvor distriktets undervisningsdepartement kan ringe og diktere ferie samme dag og hvor eksamener mv. ikke meldes særlig tidligt ud.

Til gengæld er det skønt, at vi har lokale lærere, som vil på kursus i deres ferie – uden ekstra løn! Til gengæld skal vi så levere “nastda” (te og frokost), men da vi jo har et frokostprogram, så er det ikke det værste!

Glæder mig til at fortælle mere om træningen på Shree Laxmi School, om vores nye OLPC (computer) projekt, der er lige om hjørnet og vores vertical farming project, der også er klar til at gå i luften snart snart!

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: